Heti Cuccfigyelő

Ismét körbesasoltuk lö internetet a gitárosokat érintő újdonságokból szemezgetve, hogy vízparton-pihenés közben se unatkozzatok. Íme:

Köztudott, hogy a Marshall egy ideje az általános fogyasztói piacot is elkezdte megnyergelni. Legújabb terméke egy fehér Marshall-logós hangfalpár BMW motorkerékpárokhoz. A hangfalak állítólag a motor hangjával vetekedő hangzást nyújtanak, amit komoly motoros persze aligha hisz el. Mindenesetre a terméket a The Cadillac Three zenekar „Get After It” című dalával indítják útjára:

֍

A megfontolt gyűjtőket illetve felelőtlen költekezőket a Gibson két új Custom Shop modellel kényezteti, a nagyon limitált példányszámban megjelenő, fekete korina testtel és brazíliai rózsafa fogólappal készült Flying V és Explorer modelljeivel, amelyekről a 2021-es nyári NAMM-show-n rántotta le a leplet. A gitárok az 1958-as eredeti modellek 3D-technológiával lemásolt klónjai.

֍

Névre szóló Stratocastert kapott a Fendertől a többlemezes jazz-funk-pop gitáros/zeneszerző Cory Wong. A gitár nem a szokásos „vintage-specs” hangszer, hanem egy testreszabott modern strat: változó sugarú rádiusszal a fogólapon, könnyített/kicsinyített testtel, szintén névre szóló Seymour Duncan hangszedőkkel és egy „pánikgombbal”, amely a pickup-váltót egyetlen kapcsolással kiiktatja (Guthrie Suhr-ján volt anno hasonló). A gitár rövid bemutatóját itt lehet megnézni , ide meg inkább egy friss élő-anyagot osztunk be:

֍

A Polyphia zenekar Tim Henson-ja két éve került fel az Ibanez artist listára a számára készült, pöpec THBB modellel. Nemrég a Quad Cortex pedállal egyre menőbb Neural DSP Technologies lasszózta magához a fiatal hathúrtitánt és a napokban ki is hozta „Archetype: Tim Henson” elnevezésű pluginjét, amely a teljes gitárszand-sort magában foglalja a pedáloktól az erősítőn és effekteken keresztül a hangfalakig. A plugin két hétig ingyenesen kipróbálható.

֍

Ha nagyon kéne már egy explorer fazonú gityó metálhoz és az említett Gibson Custom Shop modellek levadászása pénzügyi káoszba kergetné a halandó gitárost, akkor jó hír, hogy a másik végleten a Harley Benton annak töredékéért szállítja EMG hangszedőkkel szerelt EX modelljeit, tegnaptól öt új színváltozatban:

És a tavalyi bemutató videó a gitárokról:

2 thoughts on “Heti Cuccfigyelő”

  1. Pingback: Cory Wong - Dirty Loops koop - PONTHATHÚR

  2. Pingback: Heti cuccfigyelő - PONTHATHÚR

Comments are closed.