Heti cuccfigyelő

43 új vagy frissített modellel indítja az évet az ESP-LTD gitármanufaktúra. És ez csak a “Phase 1” azaz az első kör, tehát további modellek megjelenése várható idén. Az ESP LTD SN szupersztrat-sorozatban például – Deluxe címkével ellátva – Evertune-hídas, Bariton, Floyd Rose tremolós illetve a 17-24 érintők között kivájt fogólapos hathúrosok jelennek meg, pompás színekben. De új Hetfield- és Alexi Laiho balták is érkeznek.

Az ausztráliai ESP márkakereskedés tegnap másfél órás youtube live-ban mutatta be az új modelleket, ugyhogy a márka rajongói kedvükre szemezgethetnek.

֍

A “butler” kifejezés királyi szolgát, lakájt, cseléded, komornyikot, stb. jelent. Jobb nevet nem is találhatott volna az Orange az új kétcsatornás előfokpedáljához. A “The guitar butler” gitár-talpnyalón tizenegy gombot helyeztek el az Orange-felhasználóknak már otthonos szimbólumokkal ellátva, továbbá két lábkapcsolót.

Természetesen a ma már alapnak számító kétféle jelkimenet is megvan, egyenesen az erősítőbe vagy egy PA-rendszerbe, utóbbi kimenet hangfalszimulációkkal megtámogatva. USB meg hasonló digitális csatlakozókkal nem bonyolítják a gitáros életét, így mondhatni egy jó öreg majdnem fullanalóg pedállal van dolgunk. A brit gyártótól már megszokhattuk a szolid tankházat, tehát mindent összevetve, remek padlóerősítő készült, amely kábé 400 eur-ért rendelhető hamarosan. Videó a remek hangzásról és felhasználási lehetőségekről:

֍

Nagyszerű feladatra vállalkozott Michelle Kath Sinclair, a legendás Chicago zenekar fiatalon elhunyt gitárosának lánya, amikor 2016-ban dokumentumfilmet készített apja életéről. A filmnek a viszonylagos siker mellett másik következménye, hogy a Fender gyártó Michelle-el együttműködve elkészítette a Terry Kath híres moddolt telecasterének tökéletes replikáját, amely a napokban jelent meg. A  Custom Shop LE Terry Kath Telecaster egyelőre 50 darab példányban kapható, húszezer amerikai dollárért. Íme a háttérsztori, benne a hangszer: