online Ibanez-találkozó Kikoval

Április 10-én, szombaton – azaz holnap – 19:00 órától kezdődik az Ibanez Youtube csatornáján az a netes élő esemény, amely Kiko Loureirot látja vendégül egy „guitar clinic” típusú szakmai találkozóra.

A gitárgyártó insta-oldalán közzétett beharangozó szerint kedvenc brazil virtuózunk a tavaly megjelent és a publikum által igencsak jól fogadott „Open Source” című albumával kapcsolatos témákról, illetve a felvételekhez használt Ibanez gitárokról fog beszélni és remélhetőleg a hat-, hét- és nyolchúrosok is megdörrenek majd (az albumot mi is vállon veregettük már).

A főállásban a Megadeth sorait erősítő Kiko az online térben is meglehetősen aktív szereplő, érdemes benézni félmillió követővel rendelkező youtube-csatornájára ahol a gitároktatás mellett a nagyzenekar korábbi turnéinak kulisszáiba is beleshetünk a gitáros vlogján keresztül. És bár a Megadeth idei turnéjának első állomását, a 2021-es Sweden Rock-ot nemrég lefújták, a finnországi Tamperevel kezdődő, nagyrészt Észak-Amerikában folytatódó 40 állomásos koncertsorozat dátumai a mai napon még aktuálisak.

Mindenesetre, ha európai koncertekben egyelőre nem is bővelkedünk, a holnapi online Kiko találkozóra ezen a hivatkozáson lehet az emlékeztetőt beállítani: https://youtu.be/jhFfBMqEAic.

Álljon itt egy finomság kedvcsinálónak:

borítókép: guitarworld.com