Júliusi cuccmustra

Körülnéztünk lö interneten, milyen új gitárcuccok jelentek meg az utóbbi hetekben. Ha bárki tovább bővítené az amúgy is gazdag hathúr- és kellékarzenálját, vagy netán most vágna bele nullából, íme a legújabb holmik:

A Thomann az utóbbi években nagyon belehúzott, egyre olcsóbban gyárt gitárokat meglepő specifikációkkal. Itt vannak például az új mahagóni Harley Benton akusztikus gitárok, tömör fedlappal, áruk nagyjából 120 €:

A Boss Corporation pedálgyártó óriás is bejelentette első saját gyártású elektromos gitárját, beépített synth-tel. Az EURUS GS-1 a népszerű SY 1000 gitárszintpedál technolgiáját használja és USB illetve Bluetooth csatlakozásokkal kapcsolható a különféle perifériákhoz: Android és IOS platformhoz, vezérlőpedálhoz, stb.:

Epiphone-ék piacra dobták a teljes Slash-kollekciót, a Gibson felsőbb kategóriás anyacég pénztárcabarát verzióit. A hírt és fotót maga Slash osztotta meg insta-oldalán:

A Charvel egy-egy Japánban készült új gitárral rukkol elő: a brit youtube-fenomén, az übertechnikás Rick Graham megkapta első névre szóló gitárját tőluk, míg Guthrie Govan is egy új signature modellnek örülhet, ezúttal gyönyörű mocsári kőrissel borított juhar testű 24-bundosnak.

A gitárok szeptembertől érhetők el, de a Charvel oldalán már előrendelhetők. Rick Graham a neki elküldött prototípussal már fel is tolt egy Maj7 arpeggio leckét a youtube-ra:

Az EVH gyártó bejelentette új, pénztárcabarát erősítőinek megjelenését, az EVH 5150 Iconic sorozatot, kombó és fej/láda változatban. Az erőlködők az eredeti metálfavorit, EVH 5150 széria olcsósított változatai, áruk nagyjából 8-900 € környékén lesz.

Bekacsolódott a pedálversenybe az Amplitube-ot gyártó IK Multimedia is. A gyártó korábban már megszellőztette, hogy népszerű szoftveres effektjeit hamarosan a padlón is lehet majd fémházban rugdosni, és a nép valamilyen modellezős multira tippelt. Ehhez képest a gyártó szemmel láthatólag nem a Fractal-Kemper-Helix-stb. brandakkel száll versenybe, hanem a kompakt idő-alapú, modulációs valamint téreffekteket gyártó klasszikus nagyágyukkal: Strymon és Eventide. A kompakt pedálok beígért ára az előbbiek áránál barátságosabb lesz, kb. 299€-ért lehet majd rendelni őket. Íme az X-Space (Reverb), X-Time (Delay), X-Vibe (Modulation) és X-Drive (Overdrive/Distortion):

1 thought on “Júliusi cuccmustra”

  1. Pingback: Heti cuccfigyelő - PONTHATHÚR

Comments are closed.