Kanyarban az LTE3

John Petrucci december 17-ei bejegyzésének megfelelően kanyarban van a harmadik Liquid Tension Experiment lemez. Az 1997-ben Mike Portnoy által alapított, John Petruccit, Jordan Rudess-t és Tony Levint (King Crimson) felsorakoztató, instrumentális progmetalt játszó szupergrupp két album kiadása után (Liquid Tension Experiment 1 – 1998, LTE 2 –1999) beszüntette működését, mondván, Rudess is Dream Theater-tag lett, így közös ötleteiket ott is megvalósíthatják. 2007-ben újra összeálltak pár koncert erejéig, majd 2009-ben Los Angeles-i, illetve New York-i koncertjeikről készült felvételeik is megjelentek CD-n, illetve DVD-n, majd ismét befulladt a projekt. Közben Portnoy távozott a DT soraiból, így az LTE 2/4-e ismét nem DT-tag.

– Mi történik, amikor a bolygó legtehetségesebb zenészei közül négyet összezársz egy szobába? LTE3. Mindannyian régóta vártuk már ezt a lemezt, és büszkék vagyunk rá, hogy nálunk jelenhet meg”, nyilatkozta Thomas Waber, az InsideOutMusic menedzsere. „Mindannyian régóta ismerjük Thomas Wabert, és amikor néhány éve a Dream Theater az Inside Out család része lett, Jordannel azt is megtapasztaltuk, mennyire óriási vele a közös munka. Az LTE számára ez a lehető legjobb otthon, és türelmetlenül várjuk, hogy óriási dolgokat vigyünk végbe együtt”, nyiltkozta John Petrucci. „Johnnal együtt a Dream Theater első, 1993-as Európa turnéja óta ismerjük Thomast. Az elmúlt 20 évben a Transatlantic, a Neal Morse Band és a Sons Of Apollo soraiban dolgoztam együtt az InsideOuttal. Amikor a nyáron az LTE végre újra összeállt, egyértelmű volt számunkra, hogy ez a kiadó lesz az otthonunk”, tette hozzá Mike Portnoy.

A tervek szerint 2021 tavaszán, 22 évvel amásodik lemez után jelenne meg az LTE3. A zenekar feltámasztásához talán annak is lehet köze, hogy tavasszal Petrucci Portnoy-jal dolgozott második szólólemezén (lásd a kritika rovatban). Petrucci és DT-fanoknak jó évnek ígérkezik a 2021, hiszen alig jelent meg a gitármágus második szólólemeze, a DT is új albumon dolgozik, és vélhetően az LTE három is kijön jövőben. Hátha ez a fránya járvány befejezi világ körüli turnéját, és átadja a színpadot a progmetal isteneknek.

Frissítés!

Január 11-én kiderült, az LTE 3-at március 26-án dobják piacra, a több formátumban beszerezhető lemez előrendelése január 22-én startol.

A fiúk nem spóroltak a hangokkal, a lemezen a következő dalok lesznek hallhatók:

1. Hypersonic (8:22)

2. Beating The Odds (6:09)

3. Liquid Evolution (3:23)

4. The Passage Of Time (7:32)

5. Chris & Kevin’s Amazing Odyssey (5:04)

6. Rhapsody In Blue (13:16)

7. Shades Of Hope (4:42)

8. Key To The Imagination (13:14)

Amint a listából kiderül, ezúttal sem háromperces slágerekkel ostromolják a rádióadókat.