Karbantartásra szoruló acélszív

Észak-amerikai turnéja megszakítására kényszerült minden idők egyik legnagyobb heavy metal bandája, a Judas Priest. Rob Halfordék szeptember 8-án csaptak bele a lecsóba és tizenhárom koncertet nyomtak le az igen feszített tempójú turnéból, ám Richie Faulkner bárdista szíve nem bírta a ritmust, és sürgős kórházi kezelésre szorult. A zenekar szeptember 27-én a következő közleményt tette közzé honlapján: „Sajnálattal jelentjük be, hogy az USA-turné hátralévő koncertjeit el kell halasztanunk Richie-nek komoly szívproblémái miatt, amelyek azonnali orvosi beavatkozásra szorultak. Jó kezekben van, mi meg szeretetünket küldjük neki, mielőbbi felépülést kívánva. Amint híreink lesznek az orvosaitól a turné folytatását illetően, azonnal közzétesszük. Nyugi, a megvásárolt jegyek érvényesek lesznek.”

Richie élettársa, Mariah Lynch, George Lynch hathúrbűvész lánya közösségi oldalán így reagált az ügyben: „Köszönöm lélekmelengető üzeneteiteket, amint lehet, mindre válaszolok. Richie egy komoly beavatkozáson ment keresztül, jelenleg stabil az állapota és pihen. Akik ismerik, tudják, mennyire kemény és erős. Annyira, hogy bár rosszul volt, végignyomta a koncertet.”

Nos, mi is a legjobbakat kívánjuk Faulknernek, aki 2011-ben lépett a zenekart elhagyó alapító K. K. Downing helyére. A Judas Priest 50 Heavy Metal Years elnevezésű észak-amerikai-turnéja a tervek szerint november 5-én, Ontarioban ért volna véget, és a zenekar jövő év januárjától Európai-körre is készült.

Fotó: Facebook