Képzeld, új Maróthy-videó!

Maróthy Zoltán hathúrművész a napokban tette ki a szeptember 10-én piacra dobott Mysterium című lemezén található Képzeld című dal videóját. A lemezről és a dalról ITT olvashattok bővebben, alább az alkotó meséli el a nóta történetét.

Képzeld. Ez a címe ennek a dalnak, amely talán a legelső volt azok közül, amit a Mysterium-ra megírtam. Závodi Gabi pontosan olyan szöveget írt hozzá, amit szerettem volna, amiről nekem is szól.

Viszont van egy dolog, amiről még nem beszéltem a dallal kapcsolatban: Póka Egont kértem fel, hogy basszusgitározza fel és nagyon büszke voltam, hogy igent mondott rá. 25 éven át dolgoztunk együtt barátságban a Kőbányai Zenei Stúdióban és most végre együtt is zenélünk majd… A sors azonban máshogy gondolta és Egon már nem tudta feljátszani a nótát.  Én azonban mindig is őt fogom ebben a dalban hallani. Szeretném az Ő emlékének ajánlani ezt a klipet.”

Feleségem a lakásban járva-kelve, miközben a hírt írtam, megjegyezte, „ez olyan, mint valami filmzene”. Jó nézelődést, hallgatózást nektek!

Fotó: Nerpel Nikoletta