Készül a legendás gitár másolata

David Gilmour legendás D-35-öse egy árverezésen talált új gazdára, ám az akusztikus gitárok gyártásában erős Martin-cég a legendás gitáros-énekessel karöltve két új signature-modellen dolgozik. A hat-, illetve a tizenkét húros hangszerek egyaránt Gilmournak a `70-es évek elején a New York-i Manny’s Zeneboltjában vásárolt 1965-ös D-35-öse mintájára készülnek, amelyet több mint négy évtizeden át fő akusztikus gitárként használt a Pink Floyd- és a szólólemezei felvételein egyaránt. Az eredeti hangszert 2019-ben a Christie’s aukciósház árverésén 1,2 millió dollárért vásárolták meg, ám a Martin most elkészítené annak hű másolatát.

Az egyebek mellett mahagóni nyakkal, -hát- és oldallappokkal rendelkező gitár fejének hátrészét David Gilmour-pecsét, míg elülső részét a gitáros aláírása díszíti. „Óriási érzés volt, amikor a brit terjesztőnk, a Westside megkeresett a lehetőséggel, hogy David számára signature-modellt készítsünk”, nyilatkozta a GuitarWorldnek Fred Greene, a Martin termékfejlesztési alelnöke. Összesen 250 hangszert készítenek, amelyek egyenként 5499 dollárért lesznek megvásárolhatók. Az eladásból begyűlt összeget David Gilmour jótékonysági alapítványa javára fordítják.

Fotó: Gearnews

14,193 thoughts on “Készül a legendás gitár másolata”

  1. You made a few good points there. I did a search on the theme and found a good number of persons will have the same opinion with your blog.