Kint van a Kennedy-lemez

Korábban írtunk már róla, hogy május közepére várható az új Myles Kennedy szólóalbum. A várakozásnak vége, a napokban megjelent tizenegy dalos lemez fizikai formátumban Kennedy weboldalán, digitálisan a Spotify-on és a Deezer-en is elérhető már.

Az első szingle megjelenése óta Myles három másik dal videóját/szöveges videóját is közzétette már youtube-csatornáján. A slideos „In Stride”-ot követő, lemezcímadó „Ides of March” nyolc perces gigadallal az Alter Bridge énekes/gitáros egy modernre polírozott, de igazi classic-rock nótát hozott, akusztikus be- és kivezetővel, kiváló dalszerkezetel, szólókkal, és természetesen pazarul elénekelt, jó szöveggel.

A szintén animációs videóval megtámogatott „Get Along” a különböző társadalmi csoportok közötti feszültségeket problematizálja, a toleranciát és egységet hirdetve az egyetlen lehetséges megoldásként azok ellen.

A „Love Rain Down” dalban tovább élvezthetjük az akusztikus blues hangzáshoz kevert zsíros drive-ot. Bár a dalt már évekkel korábban megírta, Kennedy szerint a jelenlegi világhelyzetben még aktuálisabb a “valamire való várakozás” szorongató érzése.

Bár Myles-nak nagyjából hetvenezer követője van a ‘tube-on, az „Ides…” dal már háromszázezer fölötti nézettségnél jár. Egyik komment tökéletesen összefoglalja ennek okát: “Ha a rockzene halott, akkor Mr. Kennedy egy defibrillátorral, egy adrenalininjekcióval és két púpozott csík kokainnal áll fölötte.”

fotó: guitarworld