Könyörtelen vérfarkas offenzíva

A napokban tette közzé Paul Gilbert “Werewolves Of Portland” című hamarosan megjelenő nagylemezének harmadik szingeljét. A lemezcímadó dal és a mellé leforgatott klip folytatja azt a stílust és víziót, amelyet az ötvennégy éves gitárostól az utóbbi időben már megszokhattunk: még több dallam, énekhangot (vagy időnként farkasvonítást) utánzó slide-gitározás és sok-sok humor.

Amellett, hogy az album felvételeihez minden hangszert Paul írt meg és játszott fel, az új dal személyes hangulatát még tovább fokozza, hogy gyermeke, Marlon szerepel benne az egyik farkasember-maskarában.

“Az utóbbi időben egyre többet foglalkoztatnak az egyszerű dallamok, leginkább Joe Satriani hatására, és általában nagyra értékelem az egyszerű trükköket – mondja egy friss interjúban a portlandi hathúrnyűvő. – Egy slide vagy egy tremolózás önmagában primitív lehet, és mégis nagyszerű.”

A két hét múlva megjelenő lemez a tizenhatodik lesz Gilbert szólóanyagainak sorában és ha minden igaz, kritikát is írunk majd róla a ponthahúrra. Addig is, íme az új klip:

fotó: youtube