kortárs Delta-blues-rock a láthatáron

Új videóval rukkolt elő a napokban Troy Redfern, a zenei szaksajtóban egyszerűen „a slide-gitár királya”-ként emlegetett brit blues-rock gitáros aki, bár több korábbi lemezt is kiadott már és az utóbbi évtized brit blues/rock életének állandó és intenzív szereplője volt klub- és fesztiválszinten, úgy tűnik ezúttal a népszerűség következő lépcsőfokát célozza meg új albumával.

Legalábbis erre enged következteni, hogy az előadónak igen illusztris társaságot sikerült összetoboroznia ritmusszekció (és a hathúrosposzt) gyanánt a most megjelent „Waiting for your love” dalához, amely az idén augusztusban várható „The Fire Cosmic!” című nagylemez első szingelje.

Az énekes/gitáros szolid delta-blues riffjeit és nagyszerű éneklését a dobok mögött Darby Todd erősíti, aki Kee Marcello, Carl Verheyen, Robert Plant, Robben Ford, Paul Gilbert albumain és zenekaraival tolta már korábban, míg a vastaghúrokat az a Dave Mark bűvöli, aki amellett, hogy a brit zenei felsőoktatás egyik kulcsfigurája, szessiön-munkái során olyan előadók mellett tette le névjegyét, mint Hans Zimmer, Mel C, Bonnie Tyler, Paul Young, Paul Gilbert vagy Larry Cartlon. Bár pont az első szingelben nem szerepel, Redfern lemezére Ron “Bumblefoot” Thal (G’n’R, Asia, Sons Of Apollo) is hordott gitártémákat, és reméljük, hogy a fretless Vigierjét is előkapta a walesi Rockfield Studios-ban rögzített anyaghoz.

„Ez felállás jelenti számomra a végső álomcsapatot” – mondja a Blues Matters magazinnak adott interjújában Troy – „Fontos volt a felvételeknél, hogy megragadjuk a nyers energiát, amikor a három srác ugyanazon a helyen, egy időben, élőben játszik együtt. Ez valami olyan plusz, amit egyszerűen nem lehet fájlküldözgetésből megkapni. ” – folytatja.

A lemezt Troy Redfern weboldalán lehet előrendelni. Íme a bemelegítő szingle, mindjárt egy varacskos fuzzal az elején: