Közönségdíjas a Shapeshifting

Egy éve, április 9-én jelent meg Satrian „Shapeshifting” című tizenhetedik stúdióalbuma, amelyről mi is írtunk már lelkes lemezkritikát. Annak ellenére, hogy a lemezbemutató turnét Satch mesternek már kétszer is halasztania kellett (legutóbb 2022 májusára), az album igen kedvező fogadtatásban részesült világszerte, és többek között a MAHASZ 2021-es Fonogram-díjára is jelölve van „az év külföldi hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele” kategóriában.

Az átváltozás, átlényegülés, „idegen bőrbe bújás” koncepciója köré írt, tudatosan eklektikus album úgy tűnik igencsak ínyére van a zenehallgatóknak is, hiszen a napokban zsebelte be az amerikai Vintage Guitar Magazine 1990 óta évente odaítélt „VG Hall of Fame” hírességek csarnoka elismerését az év legjobb albuma kategóriában. A közönségszavazással eldöntött díjjal a Shapshifting Eric Johnson – „EJ. Vol. II. ” lemezét előzte le. És míg a lemez járja a maga sikeres különútját, a szerző egyáltalán nem tétlenkedik: egyik friss interjújából derült ki nemrég, hogy ha már turnézni nem tudott, egy következő énekes/instrumentális dupla-albumot is megírt, amelyet valamikor 2021-ben tervez kiadni.

„Ez lesz minden romantikus komédia előzetesének a zenéje idén” – írja viccesen a kommentszeckcióban a Shapshifting legrövidebb daláról a szerző. Szerintünk inkább lesz belőle egy újabb crowdchant a közönségénekeltetéshez, ha végre újra turnézhat majd: