„Lezúztuk őket, és ezt ők is tudták”

A Death Angel-gitáros Ted Aguilar vezette Alive&Streaming című podcasten Gary Holt, a Slayer 2019-ben véget ért búcsúturnéja után ismét teljes erőbedobással az Exodus dolgain ügyködő gitáros, zenekara korai éveit felidézve a Metallicáról is szólt. „1986 szilveszterén San Franciscoban volt egy, a Metallicával, a Megadeth-tel és a Metal Church-el közös koncertünk, amelyen szó szerint lezúztuk a Metallicát. Káröröm nélkül mondom, tényleg lezúztuk őket, és ezzel ők is tisztában voltak”, emlékezett Holt.

– Épp akkor fejezték be a Master of Puppets felvételeit, és a koncert a nagy hazatérésük volt. Ám mi nagyobb cuccal, tőbb erősítővel és hangfallal érkeztünk, úgy nézett ki, mintha mi lennénk a főbanda. Majd az afterparty-n, ahol rendesen kiütöttük magunkat, odajött James Hetfield, és azt mondta: »Ez volt az utolsó alkalom, hogy előttünk léptetek színpadra!« És lőn. Ugyanis csupán a múlt évtizedben játszottunk előttük, akkor is valami fesztiválon”, avatott be a részletekbe Gary. „Am imádom őket, szerintem a Masters…minden idők legjobb metal lemeze. A St. Anger-időkben is mondtam, normális hangzással nem lenne annyira gáz” – vélekedett.

Az Exodus legutóbb 2014-ben adott ki lemezt (Blood In, Blood Out), a tizenegyedik stúdióalbum Persona Non Grata címmel idén nyáron jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában.

Fotó: nme.com