instru-lemez, először Lynchtől

A Dokken zenekarral és a Lynch Mob-bal is nagyjából tíz-zíz lemezen játszó, szólóban további tizenkét albumot rögzítő, láthatóan ma is irtó jó formában lévő George Lynch pár éve a The End Machine supergrouppal tért vissza az ős-Lynch hangzáshoz. Teljesen instrumentális albumot viszont nem írt.

Ezidáig. Augusztus végén jelenik meg ugyanis a lassan negyven éve a pályán lévő gitárhíró legelső ilyen anyaga.

A ’Seamless’ lemez egy kísérlet arra, hogy olyan gitárcentrikus, instrumentális albumot alkossak, amely túlmutat azokon a határokon, amelyeket zenehallgatóként egy félig-meddig újrafelfedezett, 80’as évekbeli hajas shreddertől elvárnánk – írja nem kevés öniróniával Lynch-mester a lemez felvezetőjében.

 

Úgy álltam hozzá az anyaghoz, hogy az jelentsen kihívást, de ne legyen kimerítő; legyen személyes, de ne legyen öncélű önkényeztetés (…); de azért legyen benne elég olyan figyelemfelkető gitározás, amellyel tiszteleghetek a mesterek előtt anélkül, hogy versenybe szállnék velük, vagy a gitározási tradíció egy tökéletes összefoglalóját nyújtanám.

A dalokat úgy írtam, – folytatja – hogy ne csak mankók legyenek a szólókhoz hanem önálló kompozíciókként is megálljanak.

Fokozott érdeklődéssel várjuk az új anyagot, amelyet már most elő lehet rendelni a kiadó weboldalán.

(fotó: ultimateclassicrock.com, youtube)

1 thought on “instru-lemez, először Lynchtől”

  1. Pingback: Ezer lick általi halál - PONTHATHÚR

Comments are closed.