Max a genialny

Max Ostro úrfi nagyjából a youtube-bal egyidős, azaz tizenhét éves. Oroszországban él és „Макс Остро” az igazi neve. Minden bizonnyal Paul Gilbert-, Malmsteen- és Guthrie-lemezeket fogyaszthatott reggelire az orosz sztyeppe unalmát elűzendő. Mindenesetre nincs ember (pláne gitáros), aki ne vigyorogná magát azonnal jókedvűre amikor a srác youtube-klipjeit nézi, az elképesztő technikai tudás és ádáz humor okán. Nem mellesleg, felszabadító érzés látni, amint a nextdzsenörejsön-gitárosok igazolják, hogy a már sokszor kitárgyalt „fílinges játékhoz” a szenvedélyen túl sem tetkó, sem bőrcucc, sem karkötő nem kell, elég hozzá az intelligencia.

A napokban derült ki, hogy a csodagyerek a hamarosan megjelenő Anywheredoor projekt Observables című elektronikus zene/gitár lemezének egyik vendégzenésze lesz, többek között Govan, Nilsson, Gardiner, Eklundh és hasonló nagy nevek társaságában.

A júliusban megjelenő lemezt az a Kris Claerhout írja és „produceli”, aki a The Aristocrats mellett számos nagy név közép-ázsiai menedzsmentjét is végzi, többek között az Andy Timmons-ét is.

Biztosak lehetünk benne, hogy sokat hallunk erről a srácról még, hiszen az iparág fontos szereplői már elkezdtek jobbkezet nyújtani neki és csak gyanítjuk, hogy több neves zenei felsőoktatási intézmény is kilincsel már nála, hogy a suli elvégzése után nem menne-e hozzájuk továbbtanulni.

Ja, hogy a jamtrackcentral-on már saját improvizációit tanítja? Tényleg: