Meghallgatás? Minek?

Tommy Thayer a Hangin’ & Bangin’ podcasten a minap kifejtette, hogyan vált 2002-ben a KISS nevű zenei cirkusz gitárosává. „Black N’ Blue nevű zenekarommal a KISS nyitóbandájaként turnéztunk valamikor a `80-as évek közepén. Akkor ismerkedtem meg Gene-nel (Simmons
 basszusgitár, ének) és Paullal (Stanley – gitár, ének). Később Gene lett néhány lemezünk producere, majd, miután 1989-ben a Black N’ Blue lefutotta köreit, megkérdezték, dolgoznék-e nekük a színfalak mögött, és azonnal rábólintottam.”

Ami az Ace Frehley helyére lépést illeti, Thayer a következőképpen emlékszik. „Igazából egy lassú folyamat volt. 1996-ban, amikor Reunion turnét csinálták, segítettem a próbákon. Aztán 1998-ban, az újjáalakulás utáni Psycho Circus album felvételei közben valami nézeteltérés adódott Ace-szel és Peter Criss dobossal, és sehogy sem jutottak egyezségre. Ekkor szólt Gene és Paul, „gyere és gitározz a lemezen!”, és lőn. Szóval csak jókor voltam jó helyen. Tudták, hogy képes vagyok rá, és amikor bármi okból Ace nem volt ott, egyértelmű volt, hogy én ugrom be helyette.”

A KISS legutóbbi stúdiólemeze 2012-ben Monster címmel jelent meg.

Fotó: ultimateclassicrock.com