Mentes elhagyta a bálnát

Tegnap jött a hír, hogy Mentes Norbert, a Moby Dick dalszerző-szólógitárosa nagyjából négy évtizednyi közös alkotás és zenélés után kilép a magyar trash-nagyágyú soraiból. A zenekar szólógitárosi teendőit úgy tűnik ezentúl a frontember/énekes/gitáros Schmiedl Tamás fia, Schmiedl Balázs intézi majd.

Mentes Norbert közösségi oldalán egy posztban így nyilatkozott a helyzetről:  

“40 év után, alapítótagként úgy döntöttem elhagyom a Moby Dick zenekart. A csapaton belül az utóbbi időszakban megváltoztak a viszonyok és a hangulat és én csak a szépre szeretnék emlékezni. Szeretném megköszönni a szeretetet és a támogatást, amit ebben a négy évtizedben kaptam a Moby Dick rajongóktól. Én örökké a Moby Dick tagjának fogom tartani magam és remélem, hogy ti is ugyanígy gondoltok majd rám! Találkozunk még! ”

Már a szólógitárossal készített 2018-as interjúnkból is egyértelmű volt, hogy az akkoriban az ötvenediket elrugó gitáros egyáltalán nem tervez a hathúrvarázslással és dalszerzéssel leállni, ezért a Hungarica zenekarral és a “Mentes Norbert & Renato Pavesi” akusztikus duóval várhatan továbbra is szállítja majd az új anyagokat. Meg még ki tudja miket!