Morello vs. metalszövegek

Tom Morello hathúrinnovátor a Revolver magazinnak korai kedvenceiről beszélve a fémzenéről is szólt. „Bármennyire is szerettem a heavy metalt, és nekem elhiheted, odavoltam érte, a szövegek valahogy nem fogtak meg. Kedvenc zenekaraim többnyire az ördögről és a groupie-kről énekeltek, és az én életemnek igzából egyik sem volt része. A Sabbath Bloody Sabbath (Black Sabbath) és a Wang Dang Sweet Pootang (Ted Nugent) közül egyik szöveg sem rezonált az életemmel, ami akkorban éppen a Dairy Quennél eggy állás megcsípése, és egy lerobbant pincelakásban való naphosszanti képregényolvasás körül forgott”, fejtette ki hősünk.

Hozzátette, a zene más tészta volt, azt egyenesen imádta. „Szóval, úgy éreztem, a zene és a szövegek egymástól függetlenül kell működjenek. Akkor kezdtem gitározni, így nyilván nagyon bejött a kemény riffek világa, ám mindez úgy általánosan, nem ragadtam le egyetlen zenekarnál”.

Morello legutóbb 2018-ban jelentetett meg lemezt The Atlas Underground címmel, melynek hamarosan megjelenő (The Atlas Underground Fire) utódja a tommorello.com címen előrendelhető.

Fotó: chicagotribune.com