Nem csak virtuóz, kitűnő dalszerző!

Nita Strauss hathúrtündér, aki főállásban Alice Cooper turnébárdistája, emellett szólókarrierjét is építgeti Josh Villalta barát-dobos-menedzser (igazi 3 az 1-ben a csákó) segítségével, valamivel több mint egy hónapja szabadította a világra David Draiman Disturbed-hangszálgyilkossal felvett Dead Inside című énekes dalát. A napokban Draiman így vélekedett a 93X Radionak a gitáros amazonnal való együttműködésről.

– Jó móka volt. Nita őrülten tehetséges, és a barátjával, Josh-ssal, legalább 20 éve haverok vagyunk. Kellemes meglepetés volt számomra, hogy tehetsége nem merül ki a shreddelésben, hanem dalszerőként is bizonyított. A Dead Inside óriási nóta. A munkafolyamat igazán természetesen gördült. Épp a semmi közepén ücsörögtem, amikor belehallgattam a dalba, amit korábban küldött át nekem, és azonnal rákattantam. A következő 48 órában SMS-ekkel és e-mailekkel bombáztam őt óránként, míg összeállt a kép, aztán egy héttel később egyetlen nap alatt felrántottuk a dalt.”

A Dead Inside a kor szellemében fogant nu metal-himnusz, pofás Nita-szólóval, aki 2018-ban megjelent instrumentális szólólemezének dalaival turnézik éppen az USA-ban.

Fotó: metalinjection.net