“Embere válogatja”

Nili Brosh hathúramazon metalban gyökerező, ám milliónyi egyéb hatással fűszerezett dalaiban minden gitárzenekedvelő találhat csemegéznivalót. Broshéknál valami a vízben lehetett, hiszen Nili bátyja, az ugyancsak ismert girárhíró Ethan hatására ragadott kezdetben koncertgitárt, majd a Berkley-n mélyítette el hangszeres és elméleti tudását. Hősnőnk így nyilatkozott az Ultimate Guitarnak az intézményes keretek közötti hangszertanulásról, illetve a zeneelméleti ismeretek szükségességéről.

– Az intézményes keretek közötti zenetanulás tekintetében azt hiszem, egyénenként változik a dolog. Úgy értem, vannak nagyon öntudatos, fegyelmezett személyek, akik az információt megtalálják és elsajátítják autodidaktaként, illetve vannak azok, akik erre képtelenek, és ebben az esetben sokat segíthet az iskola. Ami a zeneelméleti ismereteket illeti, van, aki nagyon muzikális, árad belőle a zene, és nincs feltétlenül szüksége teóriára. Nekem rengeteget segített az elmélet, én ugyanis az a típus vagyok, aki kivesézi a dolgokat, mindig érdekelt, hogy a zenében mi miért történik. Szóval itt is embere válogatja. Azt azonban semmiképp nem mondanám, hogy elméleti ismeretek nélkül valaki kevésbé zenész, mint azok birtokában.

Nili ebben az évben következő szólólemezén szeretne dolgozni, emellett minél többet koncertezni zenekarával és Danny Elfman zeneszerző bandájával, emellett a Cirque du Soleil előadásait is színesítené produkciójával.

Fotó: nilibrosh.com