Nili és az aranyozott magassarkú

A guitarworld magazin beszélgetett Nili Brosh-sal arról, mi jelentette a legnagyobb kihívást a karrierje egyik fontos állomásának számító, 2017–18-as Cirque du Soleil gigaprojektben, ahol a MJ életműnek tributot állító Jackson-showban Jennifer Batten gitáros karakterét kellett alakítania.

fotó: cirque du soleil

A legnagyobb próbatétel nem az volt, hogy az egyébként nehéz gitárszólókat eljátsszam élőben, mert sokszor heti tíz előadás volt egymás után, így tökéletesen begyakoroltam őket.

Sokkal nehezebb volt hozzászokni a cirkuszi akrobatikus környezethez és leginkább ahhoz, hogy a laza sportcipőt magassarkúra kellett cserélnem.

Amúgy is jó vagyok abban, hogy a gitárjaimat véletlenül hozzáverjem különféle akadályokhoz és falakhoz, plusz a csizma meg a ruházat és a körülöttem nyüzsgő emberek, ezek együtt igazi veszélyes hellyé tették a színpadot. Sokat tanultam ettől a különleges munkától – meséli Nili.

Az izraeli születésű, a bostoni Berklee College of Music-on diplomázott gitáros korábban Tony Mac Alpine élőzenekarának sorait erősítette, és amellett, hogy játszott már közösen többek között Paul Gilbert-tel, Timmons-szal, Guthrie arisztokratáival, Jeff Loomis-szal vagy a The Iron Maidens tribute-tel, három szólóalbumot is kiadott már:

Through The Looking Glass – 2010,

A Matter of Perception – 2014,

Spectrum – 2019.

Az alábbi klip az utolsó lemeze egyik dalához készült, és igen egyértleműek benne a mozgászszínház világában szerzett tapasztalatok hatásai. Kivéve a sportcipőt. J

fotók: nilibrosh.com