Nincs új a nap alatt

Ted Nugent hathúrlegenda a Talkin’ Rock With Meltdown-podcasten egyebek mellett a gitárról és az utóbbi évtizedek új hathúrvarázslóiról is szólt. „Úgy vélem, a gitár a legkifejezőbb hangszer, hiszen nyújthatók rajta az egyes hangok, bármit el lehet játszani rajta. Szeretem a billentyűsüket is, de amikor a zsigeri, ösztönös üvöltésről, az igazán szexi kifejezésmódról beszélünk, bocs, srácok, de a gitár az! Néhány hét múlva betöltöm a 73-at, és még mind imádom a hangszert!” – fejtette ki véleményét a hathúrbűvész.

Ami az ihletet illeti, az aktivistának sem utolsó mester nem az utóbbi időben feltűnt nevektől vágta magát hanyatt… „Az elmúlt két évtizedben feltűnt gitárosok közül egy sem inspirált igazán. Hiszen az »újoncok«, mint Joe Bonamassa, a Foo Fighters-es srácok és még sokan vannak, sem hoztak igazán újat a gitározásba. Még mindig szívesen hallgatom a Lynyrd Skynyrdet Rickey Medloske-kal, Jim McCarty-t és Derek St. Holmes-t, mert ezek a fickók a gitározás igazi istenei. Sok YouTube-videót kapok fiatal srácoktól, akik remekül játszanak, és ez nagyon biztató a jövőre nézve. Kár, hogy nem emlékszem a neveikre…”

Ted Nugent soron következő szólólemeze Detroit Muscle címmel jelenik meg 2022 április 29-én, amelyről az első, Come and Take It címmel kirakott dal alább hallgatható..

Fotó: eu.thenews-messenger.com