Nyilvánossá tették az első dalt

Az Inside Out lemezkiadó előbb a kiadás előtt álló Liquid Tension Experiment3-lemez negyedik, The Passage Of Time című dalának audió változatát tette nyilvánossá csütörtökön a Youtube-on, aztán tegnap, az előrendelések indulása napján, étvágyhozónak bedobták a dalhoz készült klipet is. A nézettség nem egészen egy nap alatt meghaladta a 150 ezret, ami azt bzonyítja, nem egyedül várom az LTE3-at.

A 7.32 perc hosszúságú The Passage Of Time bármelyik korábbi LTE-lemezre felférne. Bár a korábbi munkásságuk tükrében meglepetésektől mentes dal, rengeteg dallam, váltás, szóló (Petrucci mester rögtön hármat jegyez!) és a négy zenész olvasztótégelyében létrejött jellegzetes íz teszi a progmuzsika, illetve az első két lemez szerelmesei számára kihagyhatatlanná.

Kíváncsian várom a teljes albumot, melynek megírásáról Mike Portnoy dobos így nyilatkozott: „Írtunk négy dalt. Rájöttünk, semmi nem változott az első két lemezhez képest”. Jordan Rudess hozzátette: „Valóban olyan volt, mintha az LTE2 rögzítése után egy héttel visszatértünk, és hozzáláttunk volna az LTE3-hoz. Az idő pillanatként szállt tova, kitűnően »éreztük egymást« dalíráskor, csodálatos volt!” Petrucci megjegyezte: „Ki hitte volna, hogy néhány, velünk egyidős fickó így játszhat? Az album könyörtelen, megállíthatatlan. Kétségkívül egy kinyilatkoztatása annak, hogy visszatértünk. A Liquid Tension Experiment hagyománynak a folytatása, ami azt jelenti, ha megnyomod a play-gombot, a zene lehengerel”. A több formátumban (legpőrébb a dupla CD) előrendelhető LTE3 március 26-án jelenik meg az Inside Out kiadó gondozásában.

Fotó: Facebook