Olasz metal Ibridoma-módra

Marco Vitali az olasz Ibridoma hathúrgyilkosa, mely brigád idén dobta piacra hatodik stúdióalbumát Norimberga 2.0 címmel. A Christian Bartolacci énekes, Marco Vitali és Lorenzo Castignani gitárosok, Alessandro Morroni dobos és Leonardo Ciccarelli basszusgitáros alkotta, 2001-ben alakult formáció az évek során többek között olyan nevekkel koncertezett, mint Richie Kotzen, Blaze Bailey, Uli John Roth és a Queensryche, de 2015-ben ők nyitottak a Sabaton oroszországi turnéján.

Amint a videóval támogatott lemeznyitó Ti ho visto andare viaban – az egyetlen olasz nyelven előadott dalban – is hallható, Marcoék a korszellem jegyében szeretik mélyre hangolni gitárjaikat, és zenéjükben remekül ellensúlyozzák egymást a brutál riffek a dallamokkal. Nekem nem csak a Ti visto…ban ugrott be a Megadeth neve Bartolacci hangja, egyes dallamai és egyes akkordmenetek miatt, ám az Ibridomának határozottan saját arculata van, és a Norimberga 2.0 egy igényesen megírt és feljátszott, remek hangzású lemez. A dalszövegek változatos témákat boncolgatnak, nekem a House of Cards (Kártyavár) jön be leginkább, de a mindannyiunk életét megkeserített koronavírus-járványról is kifejtik véleményüket Marcoék a Pandemiában.

Az Ulag Zone stúdióban rögzített dalok keverését, maszterelését Simone Mularoni végezte a Domination stúdióban és, bár a produkcióban biztos, nincs annyi pénz, mint mondjuk az ugyancsak általa kevert friss Michael Romeo szólólemezben, a tíz dalt felsorakoztató album pöpecül szól.