old school a Whitesnake gityóstól

Új hard-rock lemezzel jelentkezett Joel Hoekstra, a Whitesnake és Trans-Siberian Orchestra gitárosa, aki 13 elnevezésű szólóprojektjének immár második lemezét kormányozza révbe. Az új album címe „Running Games” és bitangerős evezősbrigád munkálkodik a fedélzeten.

Íme a „no comment” lista:

Joel Hoekstra – gitárok, zeneszerzés, dalszövegek
Russell Allen (Symphony X, Adrenaline Mob) – ének
Vinny Appice (ex-Black Sabbath, DIO) – dob
Tony Franklin (ex-The Firm, Blue Murder) – basszusgitár
Derek Sherinian (Sons Of Apollo, Dream Theater, Black Country Communion) – billentyű
Jeff Scott Soto (Sons Of Appollo, Trans-Siberian Orchestra) – kísérő vokál

Meghívott zenészek még:
Lenny Castro (TOTO) – ütőhangszerek
Chloe Lowery (Trans-Siberian Orchestra) – kísérő vokál
Dave Eggar (Evanescence, Coldplay) – cselló
Katie Kresek (Adele, Five For Fighting) – hegedű, brácsa

Joel egyik rádiós interjújában igazi „old-school classic rock”-ként összegzi a digitális korongra rögzített dalokat, a ’70-es ’80-as évek hangzásával, hozzáfűzve, ez egy olyan személyes projekt amely annyiban szólólemez, hogy ő írta a dalokat és dalszövegeket, a kivitelezés szempontjából viszont egyáltalán nem egy tekerős gitáralbum arpeggio-hegyekkel, hanem igazi zenekari megszólalás. „A legjobb kompromisszum ezért, amivel előrukolhattam az volt, hogy Joe Hoekstra’s 13 legyen a projekt neve, ami így a lemez minden résztvevőjé szempontjából fair megközelítésnek bizonyult” – nyiltakozta.

Az album 2021 február 12-én jelent meg a Frontiers kiadónál, itt van egy már korábban bemutatott animációs klip róla (hangerőt nyugodtan felhúzni):