Petrucci, az EMBER

John Petrucci hathúratyaúristent a Player’s Pick Podcast-ben arról faggatták, mi a titka, hogy koncerten, interjúk közben és a rajongókkal való találkozásokkor egyaránt annyira kedves és valósággal árad belőle a nyugalom. „Hidd el, nem akarsz látni, amikor dühös vagyok”, vezette fel válaszát Petrucci.

– Mindannyian dühösek vagyunk néha. De amikor a kezdetekkor John Myunggal különféle közös kedvenceink minden lépését figyelemmel követtük, láttam, hogy ezek a félistenek, mindegy, hogy az Iron Maiden, A Rush vagy más kedvenc bandám tagjairól van szó, mennyire kedvesek a közönségükkel. Akkoriban nem találkoztam velük, de koncertfelvételekből, rajongói reakciókból ez jött le. Ekkor döbbentem rá, mennyire fontos a kapcsolattartás a zenészek és a rajongók között. Hiszen úgy érzem, mindannyian a zene részét képezzük: nem számít, hogy én a színpadon, egy emelvényen, a közönség meg a nézőtéren áll, ugyanazon kaland részesei vagyunk. Ha így nézed a dolgokat, azt hiszem, meg is van a válasz a kérdésre.

A Dream Theater Top Of The World nevű turnéjának európai szakasza április 20-án Belfast-ban startol. Budapesten május 10-én, Bukarestben május 29-én csíphetők el a progmetal koronázatlan királyai.

Fotó: guitarworld.com