petrucci bourbonja

A Terminal Velocity lemezkritikánkban írtunk már róla, hogy a New York-i olasz úriember számos endorszer-megbízása mellett a szakállápolás-iparba is dobott egy kézjegyet, hogy így a történelemben először szakállolaj mellé szignózott pengetőt is lehessen kapni. Nincs adat arról, hogy a termék mennyire fogy, de a JP Music Man gitárok siketörténetét nézve biztosak lehetünk benne, hogy az olaj is menő.

A történet viszont nem áll meg itt: miközben nemrég az is kiderült, a proghúrnyűvő a készülő Dream Theater lemezen egy nyolchúros Majestyt is belez majd, a napokban állt elő egy újabb közreműködéssel, egy névre szóló bourbon-whiskey termékkel.

“A kézműves szintű kidolgozottság és mesteri hozzáálás elvét szoktam alkalmazni mindenben, amivel foglalkozom, legyen szó gitározásról vagy az emberekről, akikkel körülveszem magam – írja Petrucci. A részletek érdekelnek, mivel a részletekre való maximális odafigyelés tud valamit igazán naggyá tenni. Az Iron Smoke Distillery whiskey-főzde ugyanezeket az elveket vallja és erről szól ez az együttműködésünk.”

A „Rock The Barrel” bourbon whiskey egy New York-i kisebb kifőzde terméke és reméljük, Európába is eljut ez a torokápoló okosság s mivel köztudott, hogy a gyakorlás kihagyhatatlan elemeként Petrucci a kávét is imádja, várjuk a következő bölcs lépését.

Egy hete jött ki az LTE lemez is és időszerű lenne arról bejátszani egy videót, de ha már a részletek meg a kézművesség fontosságáról esett szó, álljon itt inkább a huszonhat éves John egyik élő kézműves remekműve, amelyet Japánban követett el anno az Images… turné alatt:

fotók: youtube, facebook