Petrucci pluszhúrról és nőkről

John Petrucci hat- hét-, az októbereben megjelent A View From The Top Of The World-lemez Awaken The Master című dala óta meg már nyolchúristenség gyakori vendég mifelénk. Ennek két oka is van: egyrészt gitározása nagy szívcsücsök, másrészt meg állandó pörgésben van. Legutóbb a Metal Hammernek a fegyvertárába frissen bevett nyolchúros nagyágyúról is szólt. „A zenekar tizenötödik sorlemezén a bevett technikák mellett újakat is alkalmaztam a dalok írása közben. A legnagyobb újdonságot kétségkívül a nyolchúros gitár csatasorba állítása jelentette. Az Ernie Ball által számomra készített hangszer az első a cég történetében, egyben számomra is premier volt azon játszani, azelőtt sosem vetemedtem efféle szörnyek használatára”, fejtette ki a saját szakállolajjal- és bourbon whiskey-vel is büszkélkedő progóriás.

Amint a folytatásban kiderült, a pluszhúr nem okozott igazán nehézséget Petruccinak. „Kezdetben nagyon új volt számomra a nyolc húr, így a dal megírása is teljesen új megközelítésben történt. Hamar hozzászoktam azonban, hiszen a Majesty-modellen alapul a hangszer, amelynek hat- és héthúros változata is van, szóval nem igazán hozott zavarba a pluszhúr. Vannak persze különbségek az új hangszer és a kevesebb húrral felszereltek között: a nyolchúros érintői legyezőszerűen vannak beépítve és a hangszedők is más szögben lettek elhelyezve a testben, de ismétlem, alapból egy Majesty, amihez már rég hozzászoktam”, summázott a proggitármester.

A beszélgetés során az is felmerült, vajon miért van az, hogy a Dream Theater-közönség csupán négy százaléka kerül ki a szebbik nem soraiból, ám lapzártánkig Petrucci nem találta meg a megfejtést.

Fotó: johnpetrucci.com