Pite, vagy nem pite?

2021 március 11-én – azaz ma délután – jelenik meg Paul Gilbert „Argument About Pie” című single-jének animációs videója a youtubeon. A hírt a maestro a közösségi oldalain jelentette be a rajongók nagy örömére, hiszen a tavaly júniusra ígért „Werewolves of Portland” című új lemez megjelenése továbbra is várat magára. Az új singlehez tegnap már kaptunk egy audioverziót (lent a link), míg a videós változat premierjét itt lehet majd meglesni.

Paul Gilbertet nem csak zseniális játékáért, hanem őrült humoráért is szeretjük. Az ultimateguitar.com-nak adott interjújában például így nyilatkozott a dalról:

“A dalszerzés hagyományosan a dalszöveggel kezdődik. Számomra is, ha van egy konkrét szöveg, sokkal könnyebb megy a dalírás, bár kétségtelen, hogy az eredmény nem mindig egy tiszta metáldal. Van, hogy popos elemek vannak benne, vagy nagyon dallamos lesz.

Hogy egy példát mondjak, a minap írtam egy dalt a pitéről. A kiindulópontom ez volt: Mi az, amiről senki nem tud vitatkozni? Hát a pitéről. És ekkor írtam meg a Vita a pitéről dalomat, ami úgy történt, hogy leírtam a következő mondatot: Soha nem lehet vitába szállni pite-ügyben, majd feltettem a kérdést: Mi lehet a legjobb akkord erre? Amint meglett az akkord, már csak hangszerelni kellett és megtalálni a dallamokat meg a dinamikát hozzá, haha” – meséli Paul.

Igaza lehet, pitéról mi sem vitatkoztunk még. Íme a dal:

1 thought on “Pite, vagy nem pite?”

  1. Pingback: Remegtek az oszlopok a viharos éljenzéstől - PONTHATHÚR

Comments are closed.