Popslágerből nu metal-himnusz

A jó ideje megtért Korn-gitáros Brian „Head” Welch nemrég a Metal Hammernek adott interjúban kifejtette, hogyan vetemedett keresztény nu metalt játszó Love & Death projektjével egy Justin Bieber-sláger átgyúrására. „Fontolgattuk, milyen feldolgozás kerüljön a lemezre, amikor JR (Bareis gitáros-énekes) azt mondta: »Lehet, kiröhögsz, de itt van ez a dal, a Let Me Love You-t, szerinted ráférne az albumra?« Elküldte az általa rögzített változatot, és azonnal rávágtam, »Igen! Ennek a lemezen a helye!«”

– Tudtam, néhány rajongó értetlenül áll majd a dal előtt: „Justin Bieber? Mi a szar?!” Ám egyrészt ez egy DJ Snake-dal Bieber vendégszereplésével, ha ettől bárki jobban érzi magát, másrészt meg a srác a kezdeti „Ó, bébi, bébi”-t kornyikáló nyálgépből igazi érett felnőtté vált, miután egy csomó mindenen, drogproblémákon és egyében átesett. Emellett meg tud énekelni. A Let Me Love You amúgy egy fasza dal. Egyik haverommal autóztunk éppen, amikor a rádióban megszólalt, és azonnal beugrott, be vagány lesz: hívunk egy női vendégénekest, én meg néhány üvöltéssel megfűszerezem kicsit! Rendesen átgyúrtuk a dalt, szinte olyan, mintha a sajátunk lenne – summázott Head.

A Love and Death Perfectly Preserved című második lemezét február 12-én dobja piacra az Earache kiadó. Az albumon a Lacey Sturm vendégszereplésével rögzített Let Me Love You mellett további kilenc dal, közöttük a Down lesz hallható.