Ráérősen, de dolgozik az új lemezen

„Remélem, hogy a következő egy-két évben elkészül az új albumom” – nyilatkozta a napokban David Gilmour a Rolling Stones magazinnak adott interjújában. A lemez dalötletei már készen állnak, de mivel az utóbbi évben nagyjából lehetetlen volt rendes produkciós munkát végezni, vagy embereket megkérni, hogy feljátszák a témákat, most kezdtem megszervezni, hogy néhány dalt hangszeres zenészekkel is felvegyünk – meséli.

Ha úgy vesszük, a matek szerint is itt az ideje már egy következő kiadványnak, mivel a gitárosnak legutóbb 2015-ben jelent meg stúdiólemeze „Rattle that Lock” címmel, amelynek dalain előtte csaknem öt évig dolgozott.  „Nem vagyok gyors” – mondja Gilmour – „ráadásul a jelenlegi körülmények között egy tízezres tömegnek játszott élő lemezbemutató koncert is inkább rémálomnak tűnik, nem szívesen csinálnám. Várnunk kell még egy kis időt”  – fogalmaz.

Gilmour 2020-ban, felesége, Polly Samson „A Theater for Dreamers” című bestseller régényének hangoskönyv változazához már írt egy dalt, amely egyben a készülő új anyagának első szingelje is. Míg a kiadott nótában az akusztikus gitár és a lánya, Romany Gilmour által pengetett hárfa a főhangszerek, azért a gitáros ígérete szerint az új lemezre az elektromos hathúros is előkerül majd a tokból.

Csak sejtjük, hogy a lemezfelvételekhez Gilmour újra híres londoni hajóházistúdióját, az Astoria-t használja majd.