Rányomta bélyegét az „Üvöltésre”

Gus G., a Firewind görög hathúrmágus-főnöke a Breaking Absolute-ban az Ozzy Osbourne zenekarában eltöltött 2009–2017 közötti időszakot felidézve a kezdetekről, dalírásról és a Scream (2010) lemez felvételeiről is szólt.

– Eredetileg mindössze pár koncertre szólt az egyezség, hogy lássuk, hogyan működik a dolog, ám a második buli után Ozzy azt mondta, „ugorj át hozzám, megmutatok néhány új dalt!”. „Hú, ember, ez óriási!” – mondtam, a következő percben meg már Ozzy pincestúdiójában hallgattam a Kevin Churko producerrel írt friss dalait hallgattam. „Aztaaa! Legszívesebben egy légy lennék a falon, hogy a folytatást végigkövethessem”, gondoltam, mire Ozzy szólt, hogy maradjak ott pár napig, és szólózzak rá a dalokra. Bár Kevin gitározik egy keveset, hiányzott a védjegyszerű riffelés és a jellegzetes díszítések a dalokból, ami az Ozzy-lemezekre jellemző. Szóval öt vagy hat napig maradtam, és egy csomó szólót feljátszottam, majd visszarepültem Görögországba. Jó ideig csönd volt, mígnem egyszer felbukkantak azzal, hogy „ne haragudj, amiért így bedobtunk a sűrűjébe, lécci, jöjj vissza és vedd fel újra az egészet. Szeretnénk, ha a lemezen játszanál.”.

A dalírásra és a stúdiózásra Gus így emlékszik. „A dalok készen voltak, az egyetlen dolog, amit a lemezre írtam egy akusztikus bevezető volt a Diggin’ Me Down című dalhoz. Emellett persze a szólókat is én írtam és gitároztam fel és újrarögzítettem az összes ritmusgitárt, hogy amennyire lehet, a magam képére formáljam a dalokat. Fura volt ugyanis bérzenészként mások zenéjét játszani, korábban nem ehhez voltam szokva a saját zenekaromban. Egy óriási zenész alkalmazott a zenekarába, így óriási nyomás alatt dolgoztam, ugyanakkor egy csodálatos tapasztalat volt”, summázott Gus.

Fotó: guitarnoodle.com

1 thought on “Rányomta bélyegét az „Üvöltésre””

  1. Pingback: Gus, az úriember - PONTHATHÚR

Comments are closed.