Régi-új hathúros a fedélzeten

Kane Roberts hathúr-izompcsirta (a fotón balról – szerk.) foglalta el az Alice Cooper zenekarában Nita Strauss távozásával megüresedett gitáros-posztot. Az egyezség a régi-új bárdistával (Roberts Alice korábban Cooper Constrictor – 1986 – és Raise Your Fist and Yell –1987 – lemezein bizonyított) az őszi AC-koncertekre szól. Minden gitárhősök legkigyúrtabbja, aki mérsékelt siker által övezett szólókarriert tudhat magáénak az ügyben a VWMusic-nak így nyilatkozott.

– A telefonhívás a semmiből érkezett. Épp a nap végén tévéztem, amikor Sheryl Cooper rámcsörgött, mondván, Alice Cooper szeretne beszélni velem. Alice azonnal a lényegre tért: „Szia! Beugranál a zenekarba az őszi turnéra?” Természetesen azonnal igent mondtam, hiszen mindig jó móka volt együtt zenéln vele. Azóta végighallgattam a műsort, megfigyeltem az utolsó nyolc évben alkalmazott show-elemeket és igazán keményen rágyúrok a dologra. De igazából mindez a kisujjamban van” – nyugttta meg a rajongókat Roberts.

Arról, hogy mi lesz a turné után, így vélekedik.

– Most csak a színpadon akarok tekerni és énekelni Alice-szel. Egyelőre öt hétről van szó, semmi többről. Hogy lesz-e tovább, az majd kiderül a megfelelő időben. Ez már így is tökéletes, hiszen az egésznek volt egy kezdete (a `80-as években – szerk.), most meg bezárul a kör – summázott Roberts.

Fotó: Kane Roberts Facebook