Repedés a progmetal-erőd falán?

John Petrucci, a Dream Theater (DT) hathúrmágusa a Sonic Perspectives-nek egyebek mellett a Covid miatt elhalasztott év végi Észak-Amerikai turnéról is nyilatkozott. Figyelembe véve, hogy DT-ék Rich Wilson Lifting Shadows című biográfiáját leszámítva nem igazán teregettek az elmúlt évtizedekben szennyest a nagyérdemű elé, kicsit meghökkentett az érezhetően dühös gitárhős kijelentése az ügy kapcsán.

– Egyértelműen egy szerencsétlen döntés volt. John (Myung, basszusgitáros) és én nagyon szerettünk volna turnézni, megtámogatni az új lemezt (a DT tizenötödik, a A View From The Top Of The World című albuma október 22-én jelenik meg), azonban a többiek hajthatatlanok voltak. Nem tudtuk meggyőzni őket, hogy biztonságos lehet a koncertsorozat. Frusztrál rendesen, hiszen minden kinyitott, a koncerttermek, színházak, arénák, klubok és rengeteg zenekar, közöttük nagyon jó barátaim biztonságban róják a köröket, amire magunk is felkészültünk alaposan. De, amint említettem, a srácokkal nem lehetett zöld ágra vergődni, így el kellett halasztanunk a turnét. Gyűlölök csalódást okozni az embereknek, a rajongóinkak, és aláírom, hogy ez egy szerencsétlen döntés volt – füstölgött Petrucci.

A Dream Theater szeptember 27-én tette közzé döntését, miszerint az ez év október–december időszakra tervezett Észak-Amerikai koncertsorozatot jövő év elejére tolják el.

Fotó: www.loudersound.com