Ropogós headless-ek az Ibaneztől

Levi Clay gitáros/vlogger szerint pletyka szinten már rég terjed a hír, hogy az Ibanez idén nagy dobásra készül és beszáll a modern tervezésű, fej nélküli gitárok versenyébe a Steinberger, Strandberg, Keisel, Mayones stb. gyártók mellé. Tegnap aztán fel is került az ibanez.com-ra az új Ibanez Quest hangszercsalád hat modellje.

“A gyorsan fejlődő gitározási technikákkal egyre inkább megnőtt az igény a könnyű és kényelmes, könnyen játszható gitárok iránt” – írja az Ibanez. “A Q modellek lehetővé teszik a legkülönbözőbb hátterű gitárosok számára, hogy műfajtól függetlenül, maximálisan kiaknázzák kreatív lehetőségeiket a hangszeren.”

Az új bárdok egyik különlegessége és az Ibanez egyik újítása a formaterven belül, hogy a QX modelleknél 8 fokban elfordított bundokat alkalmaztak, ami elsőre egy összetett menzúrás gitár benyomását kelti, holott igazából a játékkényelem és balkéz ujjainak természetes pozícióját támogató normál menzúrás hangszerekről van szó.

A Quest családot mindjárt egy signature gitárral is megkoronázták, a japán Ichika Nito-nak készült igen pöpec ICHI10 modellel.

A gitárok ára még nem ismert, de gyanítható, hogy az AZ sorozat környékére lövi majd be a japán megagyártó.

(fotók:ibanez.com)