Satch Eddie helyén?

Joe Satriani lenne a gitáros azon a turnén, amelyet David Lee Roth és Alex Van Halen tervez már jó ideje a 2020 októberében elhunyt hathúróriás Eddie Van Halen tiszteletére, derült ki Jason Newsted ex-Metallica-basszer, szószátyár jóvoltából. Newsted a The Palm Beach Postban néhány napja publikált interjúban elmondta, néhány előzetes jamsession után úgy döntött, kilép a projektből. „Egyszerűen értelmetlen az egész, hiszen az eredeti produkciót lehetetlen megfejelni, akkor meg minek? Nem akartam, hogy pénzsóvárnak tűnjek, aztán meg szét is hullt szép lassan az egész dolog”.

Satriani megerősítette a hírt, miszerint van szó egy turnéról, amellyel Eddie és a Van Halen zenekar öröksége előtt tisztelegnének. Hozzátette, döbbenettel olvasta Newsted nyilatkozatát, hiszen az egész projekt még csak az egyeztetések szakaszában van. „Nagyon bonyolult ez az egész. Annyit mondhatok csupán, hogy amennyiben megvalósítjuk, a lehető legcsodálatosabb produkciót nyújtjuk a rajongóknak, hogy együtt ünnepelhessük ne csak Eddie, hanem a Van Halen zenekar hagyatékát is”, summázott Satch.

David Lee Roth a Van Halen News Desk-en publikált e-mail-jében így vélekedik a projektről. „Azt hiszem, a Covid-idejében minden posztra két zenészre van szükség: Satriani és Lukather, Anthony és Newsted, Alex vagy Tommy Lee, míg az én melómat asszem egyedül Pink lenne képes elvégezni”.

Fotó: guitarworld.com