Spaceman hagyatéka

Tommy Thayer, alias Spaceman hathúrnyűvőt legtöbben a KISS übergigarocklegenda soraiból ismerhetik, mint az eredeti hathúrbetyár, Ace Frehley helyére előbb csak beugró, majd azt pótló bárdistát. Thayer az Appetite For Distortionnek egyebek mellett a KISS-időszak hozadékáról (egyébről, mint a pénz) és az arcfestősdi feltalálóinak búcsuturnéja utáni hagyatékáról is beszélt.

– Először 2002-ben kerültem a bandába, miután az újjáalakulós koncertek rendre balul sültek el Ace-ékkel. Az első hivatalos koncertem KISS-tagként azonban a 2003-as Kiss Symphony (Alive IV) volt. Komoly elvárásoknak kellett megfelelnem, rengeteg rámszegeződött tekintet súlyát éreztem. Úgy vélem, a KISS-ben eltöltött dőszakban fejlődött a gitározásom, hiszen rendszeresen gyakorlok. Hogy hogyan maradok meg a rajongók emlékezetében? Remélem olyannak, aki jött, keményen dolgozott és volt szerepe abban, hogy a zenekar a csúcson van.

A KISS The End of the Road Tour nevű, „becsszóra a legutolsó” turnéja a tervek szerint március 19-én Melbourne-ben startol, és július 21-én Amszterdamban húzzák le a rolót. Budapesten július 14-én, Bukarestben 16-án lesz látható utoljára (?) a maszkos brigád.

Fotó: ultimateclassicrock.com