Szép kis lemez (Íg)érkezik

Nem déja-vu érzés, tegnapelőtt is Steve Vai hathúrmágusról írtam, ám ekkora dolog mellett nem mehetek el szó nélkül: Minden hathúrbűvészek egyik leginvenciózusabbja a minap bejelentette (amint az a fotón is látható), 2022. január 28-án Inviolate címmel piacra dobja tizedik stúdiólemezét. A hírt egy új dallal, az alább hallható Little Pretty-vel spékelte meg a mester, melynek pikantériériája, hogy tőle szokatlan módon egy Gretsch üreges testű (hollow body) elektromos gitárral játszotta fel.

– Régóta ott függött a falon a többi hangszerrel együtt, és állandóan mondogattam: „egy nap majd játszom rajtad…”. És valóban megérett erre is az idő. Amikor a Little Pretty szólórészének a kíséretét komponáltam, ahogy magát a szólót is, mélyen beletúrtam zeneelméleti ismereteimbe, hogy a dallam és harmónia minden akkordváltásánál ott lebegjen. A sűrű akkordváltások a jazz- és fúziós zene sajátosságai, ám nem akartam egy afféle hangzást, így a szólónak teljes mértékben dallamosnak kellett lenni – fejtette ki.

Nos, hogy sikerült-e a háromszoros Grammy díjas Vainak valóra váltani elképzeléseit, az alábbi videóra kattintva eldöntheted.

Fotó: vai.com

1 thought on “Szép kis lemez (Íg)érkezik”

  1. Pingback: Little Pretty meg a jéggitár - PONTHATHÚR

Comments are closed.