Technika, brutalitás és érzés

Rafael Trujillo osztrák anyától és mexikói apától Salzburg közelében 1994-ben született hathúrmágus tavaly áprilisban Linus Klausenitzer basszusgitárossal és Sebastian Lanser dobossal együtt kilépett a tech-death Obscurából, hogy egyazon stíluson belül, illetve annak kereteit feszegetve, Javi Perera hangszálgyilkossal kiegészülve Obsidious néven ontsák a technikás death metal kedvelőire körmönfont zenei csavarokban bővelkedő muzsikájukat.

Rafael ötéves korától zenél, kezdetben a zongorát bűvölte, és koncertzongoristaként képzelte el életét, ám a gitár egy idő után a gitár mindent vitt. Tizenhat évesen otthagyta az iskolát és a hagyományos tantárgyak helyett a Munich Guitar Institute jazz- és popgitár szakán gyarapította hangszeres és elméleti ismereteit, ahol 2014-ben kitűnő minősítéssel végzett. 2015 októberétől az Obscura sorait erősítette, gitározása a zenekar 2018-ban kadott Diluvium című lemezén hallható. Jazzgitár-tanulmányait az amszterdami konzervatóriumban folytatta, majd a bostoni Berklee zenekollégiumban mesterizett.

Az Obsidious a Seasons Of Mist kiadónál talált otthonra, melynek gondozásában jövő év első felében jelenik meg a banda debütje. A pár napja videóval megtámogatva kitett Sense Of Lust című dalban a stúdió- és bérzenészként, továbbá online-oktatóként is keresett Rafael Kiesel-bárdján pofás szólót karcol 2.44 perc tájékán. A műfaj drukkerei ne menjenek el mellette.

Fotó: Facebook