Teegarden csillag

Glam rock, hard rock, neoclassical, prog-metal, rock-fusion. Gitár, billentyűk, basszusgitár, hegedű. Mixelés, masterelés, producerkedés, ének. A tucatnyi szólólemezen és a számos supergroupban, Tony MacAlpine gitárosnak a felsoroltak mindegyikéhez jócskán volt köze az utóbbi harmincegynéhány évben. Némelyiket – de leginkább a gitárt – igen magas szinten űzi. MacAlpine-t Steve Vai élőzenekarában is láthattuk már, amint két hangszert is hergel, de a jazz nagyágyúival, Bunny Brunel bőgőssel és Dennis Chambers dobossal is játszott fel albumokat anno, a C.A.B. zenekarban.

Aztán emlékezhetünk, hogy 2015-ben daganatos megbetegedés miatt lemondta lemezbemutató turnéját, majd hogy Vai, Kotzen, Nuno, Sherinian, Portnoy és a többiek jótékonysági koncertsorozattal gyűjtöttek a kezelése finanszírozásához.

Rajongói örömmel nyugtázták felépülését és az azt követő kiváló új szólólemezt, Borlai Gergővel a doboknál. Idén legutóbb júliusban, Paul GilbertGreat Guitar Escape” című (sok)húrparádéjának meghívottjaként volt hallható.

Tony MacAlpine gitár- és zenészguru, a napokban ünnepelte hatvanegyedik születésnapját. Ennek apropóján a kiadás előtt álló új lemeze első szingeljét is közzétette egy youtube-video kíséretében. A dalban többek között Dirk Verbeuren, Megadeth-dobos játszik, és bár a klip meglehetősen lo-fi, a dal mégis ütős lett. A lemez várhatóan a napokban jelenik meg Equilibrium címmel.

Íme az „On Teegarden’s Star B”:

FRISSÍTÉS: Időközben a teljes album meghallgatható itt: