Tervezik a folytatást!

Alex Lifeson, a progrock-legenda Rush gitárosa Neil Peart, a zenekar zseniális dobosának tavaly január 7-ei halála után így nyilatkozott terveit illetően: „Most nem érzem magam eléggé motiváltnak és ihletettnek a folytatáshoz.” Azonban, amint a napokban a Make Weird Musicnak adott interjúból kiderül, azóta változott a gyerek fekvése, helyesebben mondva, visszatért Lifeson mester zeneéhsége. „Geddy Lee basszusgitáros-énekessel együtt égünk a vágytól, hogy visszatérjünk ahhoz, amit 14 éves korunk óta teszünk. Amikor 2015-ben hazatértünk a turnéról, csak úgy, egymagamban kezdtem írogatni, elmolyoltam néhány témával, míg Geddy a könyvén dolgozott. Volt szó arról, hogy valamit együtt csinálnánk, de az egy zsúfolt időszak volt számára, hiszen a megjelenés után könyvbemutató-körútra ment.”

Ám a közös munka folytatása elkerülhetetlen, derül ki a folytatásban. „Még nem volt időnk lülni és együtt dolgozni, vagy csak úgy, lógni, ám biztos vagyok benne, hogy ez bekövetkezik. Bár ez a világjárvány rendesen szétverte a dolgokat, tudom, lesz folytatás, hiszen egyrészt mindketten nagyon szeretnénk ismét együtt alkotni, emellett meg a közös munka mindig csodálatosan ment.”

Neil Peart haláláról így nyilatkozott. „Bár három és fél éve beteg volt, és Geddy-vel együtt azt hittük, felkészültünk az elkerülhetetlenre, Neil halála mindkettőnket megviselt. Most, hogy egy év gyász eltelt, úgy érzem, tovább tudok lépni. Nézem a közös fotóinkat, rengeteget gondolok rá, és most már a szomorúság helyét egyre inkább a rengeteg kellemes emlék veszi át”. Neil Peart 67 évesen, 2010. január 7-én, agydaganat miatt hunyt el.

Fotó: rollingstone.com