Testvéri szeretet Schenker-módra

Michael és Rudolf Schenker hathúrbetyárok mindketten sikeres, ám merőben eltérő ívű karriert tudhatnak maguk mögött. Bár testvérek, különbözőek: míg Michael igazi gitárhősként vonult be a köztudatba, hullámvölgyekkel, folyamatos újrakezdésekkel tarkított pályáját egyengetve, addig Rudolf bátyja a Scorpionsban néhány dúdolható kivételtől eltekintve a ritmusgitárra koncentrál. Ami közös bennük, mindketten óriási dalszerzők. Michael úton-útfélen hangoztatja, hogy a bátyóval korántsem felhőtlen a kapcsolatuk.

Rudolf egy másokat terrorizáló szájhős, egy cseppet sem bízom benne. Nem érzem jól magam a társaságában, szerintem ezzel minden normális ember így van…fejtette ki nemrég nem éppen hízelgő véleményét a The Metal Voice Podcastjében.

Rudolf a Guitar Playernek adott friss interjúban így vélekedik kettejük kapcsolatáról: „Egy dolog biztos: szeretem a testvérem, bármit is mond. Egy csodálatos gitáros és egy lenyűgöző ember, miért ne mondana ki bármit, amit szeretne? Szerintem előbb-utóbb ismét barátok leszünk és együtt zenélünk”, vélte az optimista Rudolf.

Michael Schenker 17 évesen már játszott a Scorpions Lonesome Crow (1972) című lemezén.

Fotó: metalheadzone.com