úJ ALBUM A LÁTHATÁRON

2021 szeptemberében jelenik meg Mark Tremonti külön bejáratú zenekarának új lemeze. Azt is mondhatnánk, egy újabb tipikus instrumentális, gitáros-szólólemez, de pontatlanok lennénk: az évtizedek óta a jól bevált Mesa/PRS kombót nyúzó hathúrbajnok ugyanis dalt ír/énekel/gitározik, azaz gyakorlatilag az Alter Bridge-dzsel párhuzamos (amúgy hasonló műfaji jegyeket hordozó) teljes értékű zenekart futtat.

„Karrierem során mindig sokkal jobban vonzott a dalírás az egyszerű vezérgitáros szereppel szemben. ’Nézd, ő Mark, az Alter Bridge szólógitárosa’ – mutogatnak.

Mindig zavart ez a címke, a háttérben ugyanis hatalmas energiákat rakok zeneírásba és ez az, ami igazán izgalomba hoz, nem a shreddelés.

Ezzel nem azt mondom, hogy nem szeretek lead-gitárt játszani, de a komponálás messze a legfontosabb ügy számomra” – meséli Tremonti a Loudwire-nek.

Az „A Dying Machine” című korábbi konceptlemezt az Iron Maiden előzenekaraként sikerült megturnéztatnia a Tremonti zenekarnak, ami nagy expozíciót jelentett a metálzene undergoundja és mainstreamje között egyensúlyozó bandának. Az új anyag „Marching in Time” címmel jelenik meg a Napalm Records gondozásában és 12 dalt tartalmaz majd. A gitáros honlapján már előrendelhető.

Kíváncsian várjuk a valószínűleg nyár során érkező a szingle-eket. Addig is, a miheztartás végett, íme egy dal a korábbi lemezről:

(fotók: marktremonti.com)

2 thoughts on “úJ ALBUM A LÁTHATÁRON”

  1. Pingback: Sötét, melodikus ... - PONTHATHÚR

  2. Pingback: 1stratified

Comments are closed.