Új dal Bonamassától

A meglehetősen változatosra sikeredett 2020-as “Royal Tea” stúdióalbum illetve az idén kiadott koncertlemez után készülőben Bonamassa következő nagylemeze, amelyet a jelenleg turnézó nyakkendős bluesrockker idén késő ősszel tervez kiadni.

Bár sem a dátum sem a lemezcím nem ismert még, az új anyagra várakozó rajongók kényeztetve érezhetik magukat, ugyanis Joe tegnap engedte útjára az első single-t, azaz a “Notches” című dalt és videoklipet.

Az ember azt gondolná, hogy a londoni Abbey Road stúdióban rögzített korábbi album hangzását elméletileg nem lehet überelni mégis, az ezúttal otthon – vagyis New York-ban – felvett új nóta mintha sound és zene szempontjából is egy hazaérkezés lenne a hathúrvarázsló énekes számára, tehát egyszersmind jobb is. Bár a dalszöveggel kéz-a-kézben vonuló videoklip múltidézős hangulatú, a dal központi riffje és a tipikus ‘masszás éneklés egy magabiztos, előre tekintő Bonamassát mutat. A tőle megszokott kísérletező hangszerelést a felvételen ezúttal egy didzseridu (ausztrál fúvós hangszer) szolgálja, a bridge-kiállásban morogtatják.

Íme a friss nóta, alatta a fő riff tabulatúrája (ha éppenséggel kéznél lenne egy gitár is):

fotó: Eleanor Jane (borító)

3 thoughts on “Új dal Bonamassától”

  1. Pingback: Van már Dátum, cím, borító - PONTHATHÚR

  2. Pingback: Kint van a címadó dal - PONTHATHÚR

  3. Pingback: 1edinburgh

Comments are closed.