Új erősítő, új gitár, új stílus

Sok minden történt az utóbbi évben a kanadai gitárvirtuóz, Nick Johnston házatáján, aki a guitarworld-nek adott interjújában mesélt a fontos változásokról és aktuális projektjeiről.

Amellett, hogy a korábban Mesa Boogie endorser gitáros tavaly a brit Orange Amps márka nagykövete lett és a legújabb, MKIII-as Rockerverb-en folytatja a pompás hangszínek tekergetését, a több éves Schecter gitárgyártóval való együttműködéssel is újabb vizekre eveznek:

a stratocaster fazonú, két különböző árkategóriában is beszerezhető, népszerű Schecter Nick Johnston Signature gitárok után hamarosan egy tele típus is megjelenik a húrbűvész szignójával.

„A gitár éger testtel, wenge nyakkal és ébenfa fogólappal rendelkezik majd, ez az a kombináció, amelyet a gitárjaimon már második éve használunk” – meséli Johnston. A modern gitárjátékot a lehető legnagyobb bundokkal és a 14-es, a hagyományos telénél jóval nagyobb rádiuszú (laposabb) fogólappal támogatjuk.

A hangszer- és erősítőarzenál firssítése mellett a gitáros legújabb bejelentése egy új projektről is szól, amelyben a tőle immár öt albumon keresztül megszokott, instumentális-fúziós gitárzenétől eltávolodva az ének/gitár műfaj irányában mozdul el.

Az „Archival” című projekt első lemeze jövő hónap elején jelenik meg és hangzásban, szövegben és hangulatban is – az első megjelent single alapján – egy alteres/progrock melankolikus világba vezeti hallgatóit.

„2021 a lemezkiadásaim 10 éves évfordulóját jelenti és ez arra késztetett, hogy mindent megváltoztassak – mondja Johnston a Guitar Worldnek.

„Fejlődni szerettem volna, és ez számomra annyit jelentett, hogy megtanuljak énekelni, kicseréljem a gitárjaimat valamint tovább kísérletezzek a hangzásommal.”

fotók: Wyatt Clough

1 thought on “Új erősítő, új gitár, új stílus”

  1. Pingback: Ifjú nyelvezet - PONTHATHÚR

Comments are closed.