Új single Kennedytől

The Ides of March azaz „március idusa” címmel jelenik meg az Alter Bridge énekes/gitáros, Myles Kennedy új szólóalbuma, és az első single videoklipje már nézhető ‘tube-csatornáján.

A kétezres évek közepétől gyakorlatilag az AB-vel berobbanó és azóta is igencsak aktív zenész, aki számos vendégszereplése mellett Slash-nek is több albumon keresztül szállította rendkívüli énekhangját, most a második külön bejáratú lemez felvételeit fejezte be Floridában.

Míg az előző, Year of the Tiger korongon leginkább egy nyers, de inkább akusztikus megszólásban tapasztalhatjuk meg Myles dalírási képességeit, a Napalm Records gondozásában megjelenő „ides” album az ígéretek szerint hangosabb lesz majd.

„Tudtam, hogy feljebb akarom tekerni a hangerőt a következő saját anyagon. Valószínűleg azért is, mert vissza akartam végre térni szólógitárosi szenvedélyemhez, ami jó ideje nagyon hiányzik már.

Mivel két olyan zenekarban játszom, ahol elképesztően jó gitárosok vannak, nem kapok fő gitártémákat olyan gyakran, mint korábban szoktam. Ez vicces. Igazából soha nem az volt a tervem, hogy énekes legyek!

A kezdetekkor leginkább gitárosként csináltam session-munkákat különféle zenekarokban és a hangsúlyt a szólógitár és improvizáció kapta. Csak később, miután elkezdtem dalokat írni került előtérbe az éneklés.

Ugyhogy most vissza akartam térni a régi megközelítéshez, feltekerni az erősítőt 11-re, és szívből improvizálni” – nyilatkozta.

Amikor a világot tavaly a vesztegzár kezdte fenyegetni – írja Myles a honlapján – elballagtam a hangszerboltba egy új hangkártyáért, majd otthon elkezdtem dolgozni az új dalokon. Néhány hónap múlva, amint a helyzet kicsit felengedett, ritmusszekciós barátaimmal majdnem 3000 mérföldet autóztunk Floridáig, hogy a lemezt felvegyük. Olyan volt, mint egy nyári rock’n’roll tábor.

Az elsőként kiadott single témája egy emlékeztető arra, hogy a mostani abszurd időkben fontos lenyugodnunk és egy lépést hátralépve megőríznünk egy értelmes perspektívát a ránk zúduló információ- és véleményáradatban.

A dalban a nagyszerű slide-olás mellett azért Myles az énekléssel sem spórol, mindannyiunk örömére.

borítókép: Revolver

1 thought on “Új single Kennedytől”

  1. Pingback: Kint van a Kennedy-lemez - PONTHATHÚR

Comments are closed.