Új Smith-Kotzen EP

Több évig tartó, riff-cserélgetős cimbizés eredményeként, idén nyáron jelent meg Adrian Smith és Richie Kotzen közös lemeze, a SmithKotzen. A két gitárhíró az albumfelvételek idején oda-vissza repkedett London és a Hollywood-i dombok között, azonban a dalszerzést sem hanyagolták, és így további négy nóta is kikerekedett a bandázásból. Ezek a nóták kerülnek most fel egy újabb EP digitális korongra, amely november 27-én jelenik meg és már előrendelhető a rockgitárduó weboldalán.

Amikor Adrian átjött Los Angelesbe az év elején, újra elkezdtünk ötletelni és nagyon hamar előálltunk néhány új dallal.” – meséli Kotzen – „ Mondhatni, ugyanazt a képletet alkalmaztuk, mint az S/K album írásakor: egymásnak dobáltuk az ötleteket.

Az EP beharangozójával természetesen egy új klipes nóta is érkezett, a Better Days, amelynek tegnap volt a premierje.

A Better Days kissé eltér a Smith/Kotzen album dalaitól, húzósabb, de egyben dallamos is. Úgy készült, hogy egymás reakcióira reagáltunk és, mint valami építőkockákat, pakoltuk egymásra a témákat.” – mondja Smith.

Amellett, hogy a klip és a szöveg egy mindig aktuális, fontos (de már-már klisés) témát dolgoz fel, a gitárok szerencsére rendesen megdörrennek a dalban sőt, az urak egy pöpec impróötvözettel is megfejelik mindezt a végén. Íme:

fotó: smithkotzen.com