újdonságok a fendertől

Elmarad idén a rendszerint január végén megtartott és a gitárosok által is széles körben követett kaliforniai NAMM Show kiállítás, a hangszer- és zeneipar éves osztálytalálkozója. Helyette a hangszergyártók, terjesztők, viszonteladók és zenészek a közös erőből szervezett „Believe in Music” elnevezésű online eseményen találkoznak egymással, január 18 és 22 között.

Megnéztük, miyen újdonságokkal kényezteti a húrok szerelmeseit a 2021-ben 75 éves születésnapját ünneplő Fender Musical Instruments.

Természetesen rögtön ott vannak a kezdeteknek emléket állító „Fender 75th Anniversary” (Mexikó) és „75th Anniversary Commemorative” (USA) modellek, egy-egy színben, strat és tele változatban,

de ezen kívül egy teljesen új sorozattal teljesedik tovább a már amúgy is gazdag kínálat:

A Mexikóban gyártott Noventa Stratocaster, Noventa Telecaster és Noventa Jazzmaster a híres P90 típusú hangszedőkkel, 3 különböző színben készülnek, a Strató ráadásul fix hídas változatban.

Az American Ultra család a „Luxe” modellekkel gyarapodott, színre fújt fejjel, Floyd Rose-zal, vagy kétpontos tremolóval:

A terméknév alapján valószínű tábortűzi gitározáshoz ajánlja a Fender a „The Clash” gitáros Joe Strummer-re emlékező „Joe Stummer Campfire” akusztikus gitárt, feketében.

Gitárerősítő vonalon a 40 wattos ’68 CUSTOM PRO REVERB™ (2 x 6L6) és kisöccse az 5 wattos ’68 CUSTOM PRO VIBRO CHAMP® REVERB továbbá egy akkumulátoros csöppséggel, a nagyot szóló Mustang Micro-val csábít a Fender.

fotók: fender.com