Utazás a Tejútrendszerben

Cristi Gram hathúrvirtuóz (Phoenix, Awake) első, jobb sorsra érdemes lemezéről, a State of Mindról már írtunk, és a közeljövőben ismét találkozhattok a progmetaldrukker gitáróriással. Ennek egyik apropója jelen hírünk tárgya, a nemrég kitett Milky Way című új dal.

Hősünk a világjárvány alatt felgyülemlett gondolatait öntötte hangokba, és engem sokadik hallgatás után is lenyűgöz a végeredmény. Cristi azonnal felismerhető játéka, dallamai sejtetni engedik ugyan, milyen zenék, illetve mely zenekar áll szívéhez közel, ám a végeredmény jellegzetesen “gramos”, ahogy a State of Mind dalai is. Bízom benne, a Milky Way hamarosan társakra talál és mielőbb összeáll, majd piacra kerül Cristi második instrumentális szólólemeze. A dal valamivel több mint 11 percben utazásra visz bennünket, mely út során gyönyörű helyeken és borzalmakkal teli tájakon vonulhatunk végig, ám a zárórész egy rövid összegzés után visszavisz az indulás helyére, mintha egy álomból ébrednénk. Minden hangját imádom, ám kedvencem az 5:57-nél kezdődő, remek szólóban kicsúcsosodó (6:47–7:20) rész.

Jó hallgatnivalót, garantálom, több napon át elkísér a dal, amennyiben belekóstolsz, és állandóan új ízekkel lep meg.

Noua compoziție instrumentală a lui Cristi Gram: schimbările de stări sunt tulburătoare, partea mea preferată începe la 5:57 și culminează cu soloul (6:47–7:20). Finalul iarăși excepțional, rezumând parcă totul, și revenind la punctul de start, ca și cum m-aș trezi dintr-un vis.

Fotó: Facebook