Vissza a `80-as évekbe!

John Petrucci hathúrzseni manapság nem unatkozik, hiszen két év után ismét turnézhat a progmetalóriás Dream Theater-beli kollégáival. A szakállas gitárhős a Metal Edge-nek a nyolcvanas évekbeli kedvenc hathúrosairól beszélt.

Randy Rhoads felejthetetlen számomra. Alig jelent meg a Blizzard of Ozz, már követte is a Diary of a Madman. Naphosszat szedtem le hangról hangra és gyakoroltam Randy szólóit, majd az aktuális zenekaraimmal játszottam az Ozzy-dalokat. Az Over the Mountainnek rendkívül ravasz szólója van, és, ha azt el tudtad játszani, te voltál a nagy durranás. Ugyanez volt az ábra a Mr. Crowley-val is a hosszú levezetője miatt.

Alex Lifeson egyik legnagyobb gitárhősöm, a Rush meg a kedvenc zenekarom. A `70-es évek végén, `80-as évek elején készült lemezeik a szívem csücske. Alex nemcsak gitárosként, hanem dalíróként is óriási hatással volt rám. Amikor a Dream Theater feltűnt a színen, sokan a Rush-éhoz hasonlították a zenénket. Nem tudom, kritikának vagy dicséretnek szánták, én mindenképp utóbbinak vettem.

Chris DeGarmo és a Queensryche óriási volt. A Rage For Orderbe a Dream Theater kezdeti időszakában mind bele voltunk bolondulva. Aztán kijött az Operation: Mindcrime, a korszak egyik legészbontóbb lemeze. Emlékszem, elmentem egy dedikálásra egyik helyi zeneboltba, ahol átadtam nekik a demónkat. Ez még a Majesty-időkben volt, aztán néhány év múlva már velük koncertezhettünk, ami igazán pöpec volt.

A Dream Theater jelenleg a Top Of The World Tourral Észak-Amerikát járja be.

Fotó: guitarworld.com